Annonseblokkering ble oppdaget: Webstedet Paranormal er gratis, fordi kostnadene dekkes delvis via annonser. Vennligst støtt oss ved å oppheve blokkering av annonser på Paranormal.
Jeg har lest mye om Wicca, og anser vel kanskje meg selv som Wicca - eller i alle fall på vei dit (på vei hjem, om du vil )
Det jeg lurte på er om det er noen tradisjonell wiccansk mat? Jeg har prøvd å google dette, uten hell.. Så jeg håper kanskje noen av dere hadde svaret, siden jeg har merket meg at det er flere Wicca'er her inne
Wiccansk mat følger ofte årstidene, slik at for eksempel så spiser man mye laget av korn og mel rundt høsten, bruker mye friske bær om sommeren og så videre. Wicca handler mye om å være i takt med naturen. Du kan se litt i gamle kokebøker og se på tradisjonell mat for forskellige høytider fra tiden når folk levde med naturen.
Jeg anbefaler også boken The Wiccan Cookbook av Tara Seefeldt, og The Witch's Cookbook av Gregory Branson-Trent når det gjelder dette temaet, Cunningham's Encyclopedia of Wicca in the Kitchen av Scott Cunningham er også bra. Faktisk finnes det en hel hekseri tradisjon, dog ikke alle som følger denne er Wiccanere, som kalles for Kitchen Witches som bruker mat og matlaging til magi og ritualer.
Antall ord: 136
From the religious books of ancient Egypt we learn that the power possessed by a priest or man who was skilled in the knowledge and working of magic was believed to be almost boundless.
Jeg er opptatt av å bruke rene matvarer og å tenke miljøvern. Jeg spiser kjøtt og fisk men er veldig bevist på at dyrene skal behandles så godt som mulig og forhører meg alltid om leverandørene. Når det gjelder fisk, er jeg nøye på å ikke velge de artene som er truet av overfiske, som foreksempel tunfisk.
Jeg bruker naturen mye i kosten ved å høste inn bær og sopp og bruker også endel planter i kosten som løvetann og geiterams.
Antall ord: 86
"Og hvordan står det til?" spurte Brumm. Tussi ristet langsomt på hodet.
Ikke mye hvordan," sa han. "Jeg har ikke følt meg riktig hvordan på aldri så lenge."
Man kan også bruke naturen i kosten om vinteren med å for eksempel ha urter i winduet på kjøkkenet, eller med å høste inn bær om høsten og fryse dem ned og så bruke dem om vintern. Man kan også legge energi og magi inn i maten og å huske på at matlaging er magisk, det er alkemy, husk at et ferdig måltid er mer og smaker bedere enn summen av det's komponenter.
Antall ord: 76
From the religious books of ancient Egypt we learn that the power possessed by a priest or man who was skilled in the knowledge and working of magic was believed to be almost boundless.
Nephandi skrev:Man kan også bruke naturen i kosten om vinteren med å for eksempel ha urter i winduet på kjøkkenet, eller med å høste inn bær om høsten og fryse dem ned og så bruke dem om vintern. Man kan også legge energi og magi inn i maten og å huske på at matlaging er magisk, det er alkemy, husk at et ferdig måltid er mer og smaker bedere enn summen av det's komponenter.
Dette syns jeg var så fint sagt!! :like
*Lage middag med litt større entusiasme i morgen*
Her prøver jeg og leve etter naturensykeluser og tviholder litt på noen gamletradisjoner i tillegg.
Så kommer jo miljø og alt dette samtidig.
Kjøkkene mitt ser ut som botansik hage og krydderurter det har jeg alltid for hånd om det er ferske eller tørkede. Jeg samler inn urter gjennom sommeren og høsten og henger veldig mye til tørk så jeg har på vinteren.
så kommer jo kjøtt fisk og fugel inn i menyen som det passer seg, jeg personelig trenger det ikke, men med barn i hus så er det jo nødvendig.
Personelig så ønsker jeg å bli flinkere til dette. Moren min er veldig flink til å lage mat etter årstidene, ikke at hun følger noe spesielt system på det, men hun bytter til seg kjøtt fra jegere på høsten, bruker masse frisk frukt og grønnsaker om sommren og lager suppe på kalde vinterskvelder, jeg er ikke flink med dette men jeg ser helt klart at å lage mat etter slike systemer er med på å forbinde en med naturen.
Antall ord: 79
From the religious books of ancient Egypt we learn that the power possessed by a priest or man who was skilled in the knowledge and working of magic was believed to be almost boundless.
Takker og bukker for alle svarene Det var jo ganske opplagt, når jeg tenker meg om. Wicca er tross alt en naturreligion, selvfølgelig følger man årstidene Tusen takk, alle sammen
Skal se om jeg finner de bøkene også, men jeg må innrømme at å oversette måleenheter fra engelsk til norsk er helt gresk for meg
Bruk nettet og slit deg til å få lagd en oversatt liste, så er det lettere
Antall ord: 15
"Og hvordan står det til?" spurte Brumm. Tussi ristet langsomt på hodet.
Ikke mye hvordan," sa han. "Jeg har ikke følt meg riktig hvordan på aldri så lenge."
From the religious books of ancient Egypt we learn that the power possessed by a priest or man who was skilled in the knowledge and working of magic was believed to be almost boundless.
"Og hvordan står det til?" spurte Brumm. Tussi ristet langsomt på hodet.
Ikke mye hvordan," sa han. "Jeg har ikke følt meg riktig hvordan på aldri så lenge."
Jeg synes det hadde vert lettere om bare de forskellige landene hadde kunnet bli enige om noe så enkelt som målenheter jeg, men det er kanskje fordi jeg netopp har stått opp og ikke har spist frokost ennå så jeg er grinete.
Antall ord: 44
From the religious books of ancient Egypt we learn that the power possessed by a priest or man who was skilled in the knowledge and working of magic was believed to be almost boundless.
"Og hvordan står det til?" spurte Brumm. Tussi ristet langsomt på hodet.
Ikke mye hvordan," sa han. "Jeg har ikke følt meg riktig hvordan på aldri så lenge."
Det var planen, vi har noen kylling rester fra i går i kjøleskapet så jeg tenkte det blir det og litt nudler, bare fordi jeg vil ha litt varm mat., selv om det kanskje er råflott til frokost. Hvis gubben er snill så lager jeg litt til ham også.
Antall ord: 52
From the religious books of ancient Egypt we learn that the power possessed by a priest or man who was skilled in the knowledge and working of magic was believed to be almost boundless.
det er egentlig veldig lett og følge det selv om jeg har brukt min tid på og bli enige med meg selv. Men det er ikke værre enn at man trasker tilbake i tiden og leser litt om hva folk levde av før i tiden når naturen var mer som matbod.
Ut fra det har jeg klart og få inn ting i matveien her som falle natulig for årstiden.
Nå er det jo veldig mye korn, grønsaker og vilt som står på menyen men det hender jo at jeg bytter ut vilte med vanelig kjøtt. Jeg føler meg litt heldig i år for en kompis av oss som jakter har fylt opp frysen min med masse elg så da slapp jeg og suplemeter så mye. men hvis jeg må så er det mye okse jeg bruker. så har vi fugel som også kan brukes på dennne årstiden