Vil du ha en plass å diskutere uten at spøkelser, ufo og slikt flagrer rundt øra ?

Asbjørn har opprettet et nytt forum, som ikke har slike tema.
Også dette nye forumet er gratis å bruke.

Se:
https://www.paran.no/discuss

Oppe i høyre hjørnet i denne meldingen er et kryss som blir synlig når du flytter musepekeren nær det.
Der kan du lukke denne meldingen.

Universet & dets hemmeligheterNoe stort i solsystemet vårt har vippet solen med 6 grader.

Jordkloden er et ubetydelig fnugg i et gigantisk og ufattelig stort univers.
Tør du diskutere hva som ligger bak?

Moderatorer: Asbjørn, mod univers

Bruker avatar
Asbjørn
Verifisert
ADMIN
ADMIN
Innlegg: 7955
Startet: 05 Apr 2005 01:39
18
Kjønn (valgfri): *U*
Lokalisering: Florø
Har takket: 1377 ganger
Blitt takket: 1691 ganger
Kjønn:

Noe stort i solsystemet vårt har vippet solen med 6 grader.

Innlegg av Asbjørn »

Noe stort i solsystemet vårt har vippet solen med 6 grader.

Tekst og bilde : kilde: https://theancientzen.com/something-big ... 6-degrees/
Bilde

Eksperter sier at sammenlignet med solens ekvator, vipper solen rundt 6 grader. Siden 1970-tallet har astronomer ikke klart å finne ut hvorfor dette skjer. Nå tror eksperter at de kan ha funnet en løsning: Planet Nine. Elizabeth Bailey jobber ved California Institute of Technology i Pasadena som astrofysiker og planetforsker.

Hun sier at planet ni vippet solen med seks grader, og at den savnede planeten også kan ha vippet de andre planetene i løpet av solsystemets historie. Planet Nine er et himmellegeme som ikke er funnet ennå, men som antas å være helt i utkanten av solsystemet vårt. Konstantin Batygin og Mike Brown spådde dens eksistens i januar 2016.
Bilde

Eksperter sier at alle planetene i vårt solsystem beveger seg rundt solen i et flatt plan som er innen noen få grader fra hverandre. Men eksperter sier at planet roterer i en vinkel på seks grader til solen, noe som gjør at det ser ut som om solen ikke er på rett sted.

Ingen kunne finne ut hvordan noe slikt kunne skje på flere år.

Hva kan få solen, som er den største gjenstanden i vårt solsystem, til å vippe seks grader? Faktisk er solen den eneste tingen i vårt solsystem som ikke vender på samme måte som alt annet.


Bilde

Brown, Richard og Barbara Rosenberg-professoren i planetarisk astronomi, sier: "Det er et så dypt rotfestet mysterium og så vanskelig å forklare at folk bare ikke snakker om det."

Bailey og teamet hans av forskere kjørte datasimuleringer for å finne ut hva som foregikk. De fant ut at helningen til de åtte planetene kunne forklares av Planet nis gravitasjonskraft. I et intervju med Space.com sa Bailey at dette bare er én teori, og at det kan være andre årsaker til den merkelige tilten vår solsystem har tatt over dets omtrent 4,5 milliarder år lange historie.

En mulighet er at det var en ubalanse i massen til kjernen til den unge solen. I følge Konstantin Batygin og Mike Brown er solen vår sannsynligvis omringet av en massiv, usett planet som er omtrent ti ganger så stor som jorden og har en bane som er omtrent 20 ganger lenger unna solen enn Neptuns.

Batygin sier: "Det overrasker oss hele tiden. Hver gang vi ser nøye etter, forklarer Planet Nine noe om solsystemet som hadde vært et mysterium i lang tid.»

Astronomer har ikke klart å finne ut hvorfor solen vår og de andre planetene i solsystemet vårt vipper på en så merkelig måte på lenge. Eksperter tror at planet nis vinkelmomentum - i fysikk er vinkelmomentum rotasjonsekvivalenten til lineært momentum - har en enorm effekt på solsystemet på grunn av hvor det er og hvor stort det er.

Selv om dette er en grunn til at solsystemet vårt vipper på en merkelig måte, trenger forskerne fortsatt å finne den ukjente planeten.

Tekst og bilde : kilde: https://theancientzen.com/something-big ... 6-degrees/
Antall ord: 520

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links