Side 1 av 1

GRESSKARSUPPE

Postet: November 4, 2023, 1:49 am
av Lydia
GRESSKARSUPPE - en oppskrift vi bruker hvert år hos oss og den smaker aldeles nydelig! :P

En god og enkel gresskarsuppe med rene og milde smaker av gresskar, sjalottløk og hvitløk. Supert å servere utover høsten, når det blir kaldere ute. Topp gjerne suppen med urter, rømme og ristede gresskarkjerner.

Du trenger

600 g gresskar i biter
2 stk. sjalottløk
2 båter hvitløk
2 ss nøytral olje
1 l grønnsakbuljong (utblandet)
0,5 ts pepper
saft av 0,5 stk. sitron

SLIK GJØR DU

1. Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter.

2. Hakk løk og hvitløk.

3. Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Smakstips: Hvis du ønsker en litt mer spicy suppe kan du tilsette litt chili, spisskumen og ingefær.
Smakstips: Hvis du ønsker en litt mer spicy suppe kan du tilsette litt chili, spisskumen og ingefær.

4. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig.

5. Smak til suppa med pepper og sitronsaft.
Server suppen med gresskarkjerner, rømme og timian.

Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/gresskarsuppe/

Re: GRESSKARSUPPE

Postet: November 5, 2023, 8:47 pm
av Lydia
SKUMMELT MYE MATSVINN AV GRESSKAR

Oktober er høysesong for gresskar og mange kjøper det i forbindelse med feiringen av halloween. Det er uhyggelig hvor mange gresskar som havner i søpla fordi mange glemmer at gresskar er mat!

Skummelt mye kastes :(
En undersøkelse utført av Norstat for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i 2021 viser at seks av ti ikke bruker maten i gresskaret etter å ha laget pynt til Halloween. Både kjernen og kjøttet kan brukes i ulike retter. Innmaten kan for eksempel bli til gnocchi, doughnuts og pannekaker. Kjernene kan du lage snacks av!

-Har du ikke tid til å lage noe av gresskar med en gang, kan du lage puré som du fryser ned og tar opp når du trenger det. Du kan også hermetisere gresskar på glass, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.

I tillegg til at du reduserer matsvinnet ved å bruke hele gresskaret, er det flere gode grunner til å spise gresskar. Gresskar inneholder betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen, i tillegg til fiber som er godt for fordøyelsen. Altså ingen grunn til å bli hjemsøkt av treg mage denne høsten!

Her blir det en utrolig god gresskarsuppe i dag! Billig og god mat for flere dager! :D

https://www.matprat.no/artikler/matsvinn/skummelt-mye-matsvinn-av-gresskar/


Bilde

Bilde